На обласну премію імені Бойка претендують близько 20 прикарпатських журналістів


В Івано-Франківській обласній раді відбулося засідання комісії з присудження обласної премії імені Богдана Бойка в галузі журналістики.

На розгляд комісії було представлено 14 творчих робіт прикарпатських журналістів. У номінації "За кращу публікацію у друкованих засобах масової інформації або інтернет-виданнях" заявлено шість статей, у номінації "За кращий твір на телебаченні або у сфері радіомовлення" – вісім робіт.

За результатами обговорення члени комісії допустили всі творчі роботи до другого туру конкурсу та визначили рецензентів.

Переможці цьогорічного конкурсу у номінації "За кращу публікацію у друкованих засобах масової інформації або інтернет-виданнях" отримають 10 тисяч гривень, а в номінації "За кращий твір на телебаченні або у сфері радіомовлення" – 12 тисяч гривень.

Премія імені Богдана Бойка є найвищою відзнакою в області в галузі журналістики. Премією відзначаються оригінальні творчі набутки журналістів, оприлюднені впродовж останнього року у засобах масової інформації, а також ті, що вийшли окремими виданнями й утверджують гуманістичні ідеали та духовність українського народу, показують історичні витоки народу з національною самобутністю і свідомістю, служать ідеалам демократизму суспільства та спрямовані на розвиток державотворення в Україні.