На перспективному плані формування територій громад Прикарпаття досі є "білі плями"


22 лютого відбулось засідання групи з доопрацювання Перспективного плану формування територій громад Івано-Франківської області в частині усунення «білих плям»,

Нараду провели за участю представників експертного середовища, Івано-Франківської ОДА та представників громад Богородчанського, Надвірнянського, Коломийського і Тлумацького районів.

«Наша мета сьогодні – сформувати Перспективний план без «білих плям», тобто такий, що 100% покриває територію області. При цьому, запрошуючи представників сільських рад, які досі не визначились, ми прагнемо отримати бачення Перспективного плану формування територій громад Івано-Франківської області з максимальним врахуванням побажань усіх громад», - наголосив директор Івано-Франківського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» і Мінрегіону, Руслан Панасюк.

На сьогодні, за словами радника з питань децентралізації Івано-Франківського ЦРМС Максима Чопея, Перспективний план покриває 97,4% території Івано-Франківської області. І усім громадам, які досі не висловили свою позицію щодо бачення свого майбутнього, варто скористатись шансом на добровільність. Адже незабаром, питання затвердження Перспективних планів буде передане на рівень Кабміну і думку тих, хто промовчав вже не питатимуть, а використовуватимуть розроблені урядом методики.

«Івано-Франківська ОДА дотримуватиметься державницької позиції. А сьогодні вона полягає у якнайшвидшому затвердженні Перспективного плану без «білих плям». На місцевому рівні ми все ж хочемо почути думку людей і врахувати її. Проте, чекати вічно ніхто не буде і мовчання буде розцінюватись як згода з рекомендаціями уряду», - зазначив радник голови ОДА Валерій Крецул.