На підприємствах Івано-Франківська дефіцит робітників


Високі зарплати та гідні умови праці вже не приваблюють робітників. Тож Івано-Франківська мерія спільно з місцевими роботодавцями серйозно замислилася, як залучити нові кадри , а головне втримати їх на робочому місці. Для цього сіли за стіл переговорів, аби розробити стратегію кар’єрних перспектив для молодих фахівців. У співпраці з вищими профейними училищами.

Квартирне питання – одне з основних проблем, над яким задумується молоде покоління. Придбати власне житло “на одну зарплату” вкрай непросто. Тож без сторонньої допомоги не обійтися. Чиновники пропонують виробничим компаніям надавати пільгові кредити на житло. А також поміркувати про поселення робітників у заводських гуртожитках, пише ВЕЖА.

Середньомісячна зарплата в Івано-Франківську становить понад 6 тисяч гривень. На комунальних та інвестиційних підприємствах обіцяють навіть до 12-ти тисяч. Однак ” швидкі ” гроші закордоном дедалі частіше приваблюють івнафранківців, аніж стабільна робота вдома. Саме заробітчанство стало основною причиною швидкоплинності кадрів.

Найбільш популярні і оплачувані професії – це робочі спеціальності, наголошують в управлінні праці МВК . Упродовж останніх років спостерігається гострий дефіцит фахівців даної сфери. Наразі відкрито понад дві сотні вакансій на підприємтсвах Івано-Франківська.