На підвищення безпеки дорожнього руху на Прикарпатті витратять 117 мільйонів гривень


Сьогодні, 5 вересня в Івано-Франківську відбулось засідання постійної комісії обласної ради з питань розвитку промисловості, будівництва, архітектури, дорожнього та житлово-комунального господарства.

Серед іншого, депутати розглянули питання "Про затвердження обласної програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Івано-Франківській області на 2018-2020 роки", інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Заступник директора департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури ОДА Сергій Подошва зазначив, що минулого року на автошляхах Прикарпаття майже кожних 12 годин траплялася ДТП з потерпілими, а практично кожні три доби гинула людина.

Подошва акцентував, що за інформацією поліції, найпоширеними видами ДТП на дорогах області залишається зіткнення, наїзд на транспортний засiб, наїзд на перешкоду, що загалом складає 85% вiд усiх дорожньо-транспортних пригод.

"Найбiльше люди гинуть при таких видах автопригод: наїзд на пішохода – 41,5%, зіткнення – 30,4%; наїзд на перешкоду – 10,8%, що загалом складає 83% вiд усiх загиблих на дорогах", - зазначив посадовець.

Відтак згідно програми планується проводити інформаційну, навчальну роботу, встановлення дорожніх знаків, освітлення пішохідних переходів, освітлення аварійно-небезпечних ділянок.

Фінансування програми на три роки складе 117 мільйонів 660 тисяч гривень. 

"Наша область одна з шести, що брала участь у пілотному проекті, який реалізується міністерством інфраструктури. Загальна вартість проекту 460 міліонів, з них - 92 мільйона припадає на нашу область", - підсумував Подошва.