На пошуки жертв тоталітарних режимів облрада виділить майже чотири мільйони


Сьогодні, 28 листопада в Івано-Франківську відбулось засідання постійної комісії обласної ради з питань гуманітарної політики та свободи слова.

Серед іншого, депутати розглянули питання «Про обласну Програму пошуку та перепоховання жертв воєн, депортацій та репресій тоталітарних режимів на 2019-2021 роки», інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Директор комунального підприємства «Пам’ять» Василь Тимків розповів, що завдяки програмі вдасться вшанувати жертв воєн, депортацій та репресій тоталітарних режимів.

За його словами, на 2019 рік пропонується фінансування програми – 1 мільйон 250 тисяч, 2020 – 1 мільйон 280 тисяч та 2021 – 1 мільйон 320 тисяч гривень.

«Програма потрібна для проведення пошукової та науково-дослідницької роботи, проведення комплексу науково-ексгумаційних досліджень невідомих поховань, облаштування місць та встановлення пам’ятних знаків, проведення круглих столів та науково-політичних конференцій. У підсумку нашої роботи ми плануємо видати наукову літературу», - зауважив Тимків.