На Прикарпатті атовець з родиною відкрив страусину ферму


Учасник бойових дій Сергій Швець після повернення з АТО додому відкрив страусину ферму у селі Ловаги Рожнятівського району, що на Прикарпатті.

Серію матеріалів про те, як військовослужбовці повертаються у цивільне життя після війни на Сході, продовжуємо на Суспільному.

Сергій Швець у 2014-2015-му роках служив біля Волновахи на Донеччині. Ідея розводити страусів належить мамі чоловіка. Споруджувати ферму почали ще до подій на Сході. Поки чоловік воював, роботу зупинили. Загалом, будівництво тривало впродовж шести років. У червні 2019-го ферма запрацювала. Зараз тут живе 15 страусів.

СтраусиСуспільне Карпати

Страуси

"Два роки назад у нас вже була можливість придбати страусів, яких ми привезли з Миколаївської області. Ми привезли вже дорослих страусів, вже сформоване поголів’я, яких ми, власне, зараз бачимо", - розповідає власник ферми.

Страуси на фермі живуть сім’ями – самець і дві самки – на своїй території, у своєму будиночку. Доглядати за птахами не важко – потрібно вчасно за ними прибирати та годувати.

"Їдять вони, в основному, зернові – це пшениця, ячмінь, кукурудза, овес. Також люблять траву, додаємо люцерну свіжу, конюшину дуже люблять. Овочі, фрукти – як смаколик", - говорить Сергій Швець.

Страуси

Страуси

Страуси - дуже допитливі птахи, розповідає власник ферми. До відвідувачів вони привітні, проте полюбляють пощипувати людей за одяг.

Для туристів на фермі проводять екскурсії, під час яких розповідають по життя страусів та цікаві факти про птахів.

"Туристи часто запитують, чи в нас є можливість скуштувати омлет із яйця страуса. Це найбільший у світі омлет, який може поїсти шість-вісім людей, півтора кілограми важить", - додав Сергій Швець.

СтраусиСуспільне Карпати

Страуси

Крім страусів, на фермі живуть інші екзотичні птахи – фазани, павич, цесарки та породисті кури. Є ще дві білки, які, здебільшого, ховаються від відвідувачів. Для туристів тут також облаштували крамничку – продають сувеніри із страусиних яєць, пір’я та шкіри.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!