На Прикарпатті викрили злочинців, які організували гральний бізнес


Прикарпатські правоохоронці викрили організовану групу, члени якої підозрюють в налагодженні незаконного грального бізнесу.

В ході раніше розпочатого кримінального провадження за ч.1 ст.203-2 (Зайняття гральним бізнесом) ККУ, слідчі слідчого управління (детективи) спільно з працівниками кіберполіції та співробітниками УСБУ в Івано-Франківській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури викрили членів організованої групу, яка підозрюється у незаконному наданні послуг у сфері грального бізнесу з використанням шкідливого програмного забезпечення.

Як встановлено правоохоронцями у вересні 2018 року 36-річний мешканець Галицького району, раніше судимий за зайняття гральним бізнесом, створив та очолив організовану группу (до якої увійшли 28-річний та 45-річна мешканці Галицького району).

Після чого на території Галицького району зловмисники налаштували діяльність трьох ігрових залів, де систематично, в цілодобовому режимі та без вихідних, через мережу Інтернет із використанням персональних комп’ютерів із відповідним шкідливим програмним забезпеченням надавали послуги у сфері грального бізнесу.

В ході проведення санкціонованих обшуків у приміщеннях гральних закладів та за місцем проживання зловмисників вилучено понад 50 одиниць техніки, мобільні телефони, чорнові записи (бухгалтерію) та грошові кошти.
Наразі правоохоронці повідомили про підозру організатору за ч.3 ст.28,ч.2 ст. 203-2 та ч.3 ст. 28, ч.1 ст. 361-1 ККУ, та його двом спільникам оголошено за ч. 3 ст. 28 (Вчинення злочину організованою групою), ч.1 ст. 203-2 (Зайняття гральним бізнесом), ч.3 ст. 28, ч.1 ст. 361-1(Створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут) Кримінального кодексу України. Триває слідство.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!