На прикарпатських дорогах взялися латати ями


Для забезпечення безпечного проїзду автошляхами державного значення Служба автомобільних доріг в Івано-Франківській області розпорядилася на об’єктах, де дозволяють погодні умови, розгорнути роботи з ліквідації ямковості.

Ямковість утворюється на тих дорогах, які експлуатуються понад встановлені терміни та давно потребують капітального ремонту. Негативно впливають коливання температури повітря, перезволоження дорожнього полотна та інші погодно-кліматичні фактори, через які асфальтобетонне покриття зазнає значних деформацій та руйнувань.

На проблемних ділянках підрядні організації застосовуватимуть для ремонтів холодні асфальтобетонні суміші, а також ремонтуватимуть за допомогою установок «Термос». Технологічний процес дозволяє проводити такі роботи при низьких температурах. Ліквідацію аварійної ямковості гарячим асфальтобетоном буде розпочато навесні за належної плюсової температури повітря.

Зауважимо, що такі роботи є тимчасовим заходом для забезпечення безпечного руху автотранспорту та захисту дорожнього одягу від подальшого руйнування.

Просимо всіх учасників дорожнього руху бути уважними у місцях проведення  робіт із ліквідації аварійної ямковості та неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху. Особливо закликаємо не ігнорувати попереджувальні дорожні знаки, які встановлені на аварійно-небезпечних ділянках автошляхів, та завчасно знижувати швидкість руху.