На Прикарпатті 13-річного хлопця реанімовували медики від алкогольного отруєння


У неділю бригада швидкої медичної допомоги привезла в Косівську районну лікарню 13-річного хлопчика, якому медики поставили діагноз «алкогольна інтоксикація». Після того, як школяра відкачали в реанімації, міліціонери почали встановлювати обставини отруєння.

Малий розповів, що, повертаючись зі школи після «першого дзвоника» зустрів батька, який не живе з сім’єю. Той, мовляв, і пригостив горілкою. Однак це виявилося неправдою, повідомляє АП.

Працівники кримінальної міліції в справах дітей з’ясували, що хлопчик збрехав, аби не отримати «на горіхи» від матері. Насправді після «першого дзвоника» він із старшим на рік другом купили в сільському магазині пів-літри горілки та пляшку пива. Влаштували собі свято біля річки. Від спожитого спиртного меншому школяреві стало зле, довелося викликати «швидку». Правоохоронці склали на продавця магазину адміністративний протокол за продаж спиртних напоїв неповнолітнім. 

Варто зауважити, що в лютому 2010 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження споживання і продажу пива та слабоалкогольних напоїв», яким внесено зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме до статті 156-ї, якою передбачено заборону продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв або тютюнових виробів особі, яка не досягла 18 років. 

Зокрема, за порушення працівником підприємства (організації) торгівлі або громадського харчування правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами – тягне за собою накладення штрафу від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

До слова, після «першого дзвоника» в школі в дитячу лікарню потрапила з алкогольним отруєнням і шістнадцятирічна дівчина з Коломийського району.