На Прикарпатті 15% калушан уже гріються. Решта чекає на тепло від ТЕЦ


Погодні умови змушують розпочати опалювальний сезон швидше. Із жовтня частина калушан уже гріється.

Як повідомила «Вікнам» начальник управління освіти Калуської міської ради Любов Максимович,  опалення почалося із першого жовтня почалося у тих дошкільних навчальних закладах, які отримують тепло від котелень. Для тих, які отримують тепло від Калуської ТЕЦ, опалювальний сезон ще не розпочався. Проте, у всіх групах наявні електрообігрівачі, завдяки яким нині гріються діти. Окрім того, почала роботу котельня ДН «Чебурашка», яка перебуває на балансі управління освіти. Оібгрів почали й у тих навчальних закладах, які мають пічне опалення.

Центральне опалення від Калуської ТЕЦ у місті отримують 5 садочків: «Ягідка», «Ластівка», «Калинка», «Червона шапочка і «Росинка». А також — загальноосвітні школи №№ 6, 7, 4, 5, 2, 10.

Відомостей щодо різкого зниження відвідуваності, зокрема, і через простудні захворювання, в освітян немає.

Начальник епідеміологічного відділу  Калуського районного управління держсанепідемслужби Зінаїда Ковбаснюк у коментарі «Вікнам» повідомила, що поки що облік захворюваності серед школярів і дошкільнят окремо не ведуть. Проте, загалом епідситуація у місті і районі — стабільна. Якщо втулку захворюваність у місті і районі грипом і ГРВІ сягала 15 випадків на 10 тис. населення, то нині маємо у середньому 30 випадків на 10 тис. населення. Проте, таке збільшення — сезонне. Приблизно третина із хворих — діти.

Начальник відділу гігієни підлітків Калуського районного управління держсанепідемслужби Тетяна Чернієнконаголосила, що перевірка навчальних закладів тільки починаються. Віднині перевіряють навчальні заклади району. А вже за тиждень перевірки розпочнуться у місті. Зокерма, на черзі — ДНЗ «Червона шапочка». Підставою для того, щоб розпочати опалення у ДНЗ є температура (залежно від типу приміщення) від 19 до 22 градусів. А нижня межа температури у школах — 17 градусів. Скарг від батьків на холодні школи і садочки сан епідеміологи поки що не отримували.

Заступник директора КП «Водотеплосервіс» Василь Козик зазначив, що з учорашнього дня, згідно із розпорядженням міського голови від 30 вересня, опалювальний сезон розпочали у тих будинках, які отримують тепло від котелень. Наразі підключено — 25 будинків, або 10-15% від загальної кількості споживачів центрального опалення. Щодо ситуації із опаленням від Калуської ТЕЦ, то наразі міський голова веде переговори із ДПЗД «Укрінтеренерго», в управлінні якого перебуває Калуська ТЕЦ. Про результат можна буде говорити за кілька днів.

За інформацією ДПЗД “Укрінтеренерго”, станом на 01.09.2013 р. заборгованість КП «Водотеплосервіс» перед «Укрінтеренерго» за вже поставлену теплову енергію становить майже 112,8 млн. грн.