На Прикарпатті 16% споруд цивільного захисту не готові для використання


Впродовж 12–21 листопада на території області проводилася контрольна перевірка стану виконання вимог законів та інших нормативно-правових актів з питань цивільного захисту, техногенної і пожежної безпеки та діяльності аварійно-рятувальних служб.

Про це Бліц-Інфо повідомили у прес-службі ОДА.

За словами першого заступника голови облдержадміністрації Марії Савки, до перевірки були залучені регіональна, районні та міські комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, органи управління з питань цивільного захисту та надзвичайних ситуацій в області, міст Івано-Франківська, Яремче, Калуша, Галицького та Долинського районів, територіальні спеціалізовані служби цивільного захисту місцевого та регіонального рівнів, управління Державної служби надзвичайних ситуацій в області та його структурні підрозділи в районах та містах.

Із результатами перевірки присутніх – голів райдержадміністрацій, членів регіональної комісії з питань ТЕБ та НС, керівників територіальних спеціалізованих служб цивільного захисту регіонального рівня, начальників відділів з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення – ознайомив заступник голови комісії, заступник директора департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС України Павло Афанасьєв.

Як зазначив посадовець, в ході перевірки було проінспектовано готовність органів управління цивільного захисту області та аварійно-рятувальних служб до виникнення надзвичайних ситуацій. Комісія об’єктивно оцінила роботу органів управління ЦЗ, вказала на недоліки у роботі та шляхи їх вирішення.

За словами Павла Афанасьєва, на Прикарпатті завершено створення формувань цивільного захисту, функціонують регіональні, місцеві спеціалізовані служби ЦЗ, доопрацьовано документи місцевих евакуаційних органів комісії з питань ТЕБ та НС.

Натомість доопрацювання потребують планування діяльності територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту в окремих містах, система оповіщення населення. Окрім того, комісією встановлено, що 16 відсотків захисних споруд цивільного захисту неготові до використання за призначенням. Найбільше їх у Калуському районі. Разом з тим, лише 70 відсотків захисних споруд пройшли технічну інвентаризацію.

Також існує потреба у створенні ще 37 бригад екстренної медичної допомоги та 149 добровільних формувань пожежної охорони.