На Прикарпатті 26 офіційних мільйонерів


За підсумками цьогорічної кампанії декларування доходів громадян, отриманих у 2012 році, 26 громадян задекларували доходи більше одного мільйона гривень. Про це, під час прес-конференції повідомив начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб ГУ Міндоходів в області - Петро Кулик.

Загалом в Івано-Франківській області 11,5 тис. громадян подали декларації про майновий стан і доходи та задекларували майже 700 млн. грн. доходів, що на 100 млн.грн. більше проти минулого року.

За словами Петра Кулика, заробітчани, задекларували майже 11 млн.грн. і сплатили 1,7 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб. Також громадяни, які отримали спадщину задекларували майже 200 млн.грн. та сплатили 5,7 млн. грн., від оренди майна задекларовано 6,2 млн.грн., з яких сплачено близько 400 тис.грн. податку.

Відповідно до Податкового Кодексу всі громадяни, які отримали у 2012 році доходи та задекларували їх до першого травня п.р. повинні до 1 серпня ц.р. сплатити зазначену у декларації суму податку на доходи фізичних осіб.

Водночас, громадяни ще мають право подати декларацію про майновий стан і доходи. Однак, у разі неподання декларації, при наявності неоподаткованих доходів, до таких громадянах будуть застосовуватись штрафні (фінансові) санкції, - підсумував Петро Кулик.