На Прикарпатті 381 кілометр бездоріжжя і 14 зруйнованих повінню мостів


Сьогодні, 11 червня в Івано-Франківську провели нараду щодо ремонту доріг в області. Керівництво області обговорило стан окремих проблемних ділянок доріг місцевого значення.

За словами Олега Гончарука, Івано-Франківщина серед лідерів щодо виділення коштів на ремонт доріг, інформує кореспондентка Бліц-Інфо. Загалом за три роки область освоїла 3,3 мільярда гривень. 

"Ми єдина область в Україні яка 75% з програми соціального розвитку спрямовувала на ремонт доріг. Цьогоріч на утримання і ремонт було виділено 278 мільйонів гривень. Розуміючи, що цей фінансовий ресурс обмежений, довгий час велося обговорення з органами місцевої та виконавчої влади. Відтак вдалось напрацювати спільну концепцію ремонту місцевих доріг Прикарпаття на найближчі три роки", - каже Гончарук.

Водночас, за словами голови ОДА, на Прикарпатті 381 кілометр бездоріжжя. Для того, щоб їх відремонтувати потрібно мінімум 1,3 мільярда гривень. Таких грошей у бюджеті немає.

Директор департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Володимир Рачкевич розповів, що балансі департаменту є 942 км обласних доріг і 2200 км районного значення. Загалом, щоб відремонтувати кілометр дороги потрібно мінімум 3,2 мільйони гривень

"90% мостів у такому стані, що може статися біда. Водночас п'ять сіл за малої повені стають повністю відрізаними. Для того, щоб їх зробити потрібно 40 мільйонів. Ще 14 мостів в області мають об’їзд – стоять зруйнованими з 2008 року. Такі об’їзді мости можуть рухнути будь-якої миті разом з людьми", - підсумовує Радкевич.

До теми: Голові ОДА пропонують укласти незаконну угоду заради ремонту дороги Яблунів - Делятин