На Прикарпатті багатодітна мати десять років терпить насильство в сім'ї


Б'є - значить, не любить: в ток-шоу «Стосується кожного» розкажуть історію мами шести дітей, яка 10 років терпить насильство в сім'ї.

У вівторок, 4 червня, о 18:00 год дивіться на телеканалі «Інтер» новий випуск соціального ток-шоу «Стосується кожного» - «Взаємне насильство».

До студії програми приїде багатодітна мама Мар'яна Гарасимко з Івано-Франківської області. Жінка вперше за 10 років сімейного життя зважилася розповісти про те, що таке - жити в постійному насильстві. Весь цей час вона терпіла скандали і побої від чоловіка. А коли зважилася піти, забравши всіх дітей, чоловік завіз Мар'яну в ліс і погрожував пістолетом.

Жінка все-таки пішла від нього, але до сих пір побоюється за своє життя. Що робити і куди звертатися, щоб отримати захист від насильства і нарешті почати нормальне життя? Чоловік Мар'яни, Василь, приїде до студії «Стосується кожного», щоб висловити свою думку, чому в їхній родині так часто виникали конфлікти. Чи визнає він свою провину? І як йому вдалося залякати половину села? Що скажуть експерти програми про ситуацію в цій сім'ї і що порадять Мар'яні?

Розбиратися в сімейній драмі будуть представник служби з прав дітей при КМДА Олексій Поліщук, експерт з питань домашнього насильства Оксана Покальчук, психолог Влада Березянська, правозахисник Едуард Багіров, народний артист України Дмитро Яремчук, заслужена артистка України Олена Хижна.

«Дуже часто жертви домашнього насильства спочатку не розуміють, що з ними відбувається, - говорить експертка з питань домашнього насильства Оксана Покальчук. - Їх переконують: «Б'є - значить, любить», «Всі так живуть». Дуже часто суспільство їм не вірить, вони не знаходять підтримки в оточуючих. І Мар'яна - великий молодець, що зважилася розповісти свою історію в студії програми «Стосується кожного». Розголос, звернення до журналістів - один із способів зупинити насильника. Це дуже важлива тема, про це потрібно говорити обов'язково».