На Прикарпатті чиновники перевірили умови в палатах для ветеранів


Про це під час виїзного інспектування в обласній клінічній лікарні повідомив перший заступник директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Микола Олінійчук.

«На виконання завдань та доручень Президента України, в області на базі центральних районних‚ міських, дільничних лікарень створено достатньо ліжок для ветеранів та пацієнтів інших пільгових категорій, - зазначив Микола Олінійчук. – Зокрема, в обласній клінічній лікарні у кожному відділенні відкрили дві спеціальні палати для таких людей. Вони розраховані на двох хворих, оснащені телевізором і холодильником».

Окрім того, за словами обласного позаштатного геронтолога департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Наталії Андрієнко, ветерани Великої Вітчизняної війни, як це передбачено в Законі України «Про статус ветеранів війни‚ гарантії соціального захисту», за рахунок коштів з державного бюджету і спонсорської допомоги забезпечуються покращеним харчуванням, мають право на безкоштовне проведення діагностичних, лабораторних досліджень, позачергове обслуговування у поліклінічних відділеннях. До забезпечення якісного медичного обслуговування ветеранів та інвалідів долучаються й безпосередньо медичні заклади.

«Цього року за кошти обласної лікарні ветеранам війни встановлено сім штучних кришталиків, - наводить приклад Наталія Андрієнко. - П’яти інвалідам війни з благочинних коштів нашого медичного закладу видано слухові апарати».