На Прикарпатті цьогоріч створять ще 20 опорних шкіл


Голова облдержадміністрації Олег Гончарук зустрівся із міністром освіти і науки України Лілією Гриневич, яка перебуває на Прикарпатті з робочою поїздкою.

Під час розмови йшлося про створення і функціонування на Івано-Франківщині опорних шкіл,  їх оснащення та укомплектування сучасним обладнанням.

«Сьогодні на теренах області маємо приклад функціонування опорних шкіл, де рівень матеріально-технічного забезпечення відповідає європейським стандартам, а фахова підготовки вчителів є дуже високою, - підкреслив Олег Гончарук. – Наразі вже створено три опорні школи, а  у поточному році нарощуємо темпи і плануємо створити ще 20 таких закладів».

Своєю чергою,  Лілія Гриневич зазначила, що у сучасних реаліях опорні школи – це не лише економія бюджетних коштів, це – доступ дітей до якісної освіти.

«Школа заради дітей – основний принцип, на якому повинна базуватися освітня галузь», - наголосила міністр освіти і науки України.

У ході сьогоднішньої зустрічі також йшлося про реформування закладів професійно-технічної  та розвиток дошкільної освіти, фінансування освітньої галузі.