На Прикарпатті цьогоріч вже трапилося 2801 ДТП, 121 людина загинула


В 2019 році Всесвітній день пам’яті жертв дорожніх аварій припадає на 17 листопада.

Він покликаний привернути увагу до сумного факту: у всьому світі в результаті дорожньо-транспортних подій щодня гине 3 тисячі чоловік і близько 100 тисяч отримують серйозні травми.

А також вшанувати пам’ять жертв дорожньо-транспортних аварій та висловити співчуття членам їх сімей, а також ще раз нагадати про дотримання Правил дорожнього руху.

За період 2019 року на дорогах Івано-Франківської області трапилося 2801 ДТП, з яких 686 пригоди - з потерпілими. У них 121 людина загинули, а 894 - травмувалися...

Кожного разу ми наголошуємо, як важливо берегти своє життя та життя близьких...

Причинами ДТП є перевищення швидкості водіями, виїзд на смугу зустрічного руху, порушення правил маневрування та керування в стані сп’яніння. Попередження щодо недопущення аварій стосується і пішоходів, які часто з власної необережності стають винуватцями або учасниками.

За поточний період в області 223 автопригоди трапилась за участю пішоходів, в яких 36 осіб загинуло та 187 отримали травми.

"Хтось порушив, хтось проігнорував, хтось навіть не подумав, що таке може трапитися з ним… Але, як би прикро не було, це трапляється. Тому звертаємось до всіх - будьте свідомими учасниками дорожнього руху❗️ Пам’ятайте, вас чекають вдома живими!", - пише прессслужба прикарпатської поліції.