На Прикарпатті діятимуть мобільні бригади, які вакцинуватимуть школярів проти кору


Аби збільшити рівень імунізації серед тих дітей, які пропустили планові щеплення з будь-яких причин, на Прикарпатті працюватимуть мобільні бригади фахових медпрацівників.

Про це йдеться на сторінці МОЗ, пише Бліц-Інфо.

Планується, що вакцинацію проти кору проведуть у тих областях, де рівень охоплення плановою вакцинацією найменший — Львівській, Івано-Франківській, Закарпатській, Одеській.

Відтак, надзвичайні заходи з імунізації дітей розпочнуться з Львівської області, після чого подібні спецоперації планують реалізувати й у Івано-Франківській, Одеській та Закарпатській областях.

Вакцинувати дітей та Львівщині планують з другої половини лютого. Попередньо у батьків питатимуть дозволу для вакцинації школярів.

В Україні достатньо якісної і ефективної вакцини КПК, що захищає від кору і важких ускладнень. Станом на 27 грудня 2018 року в регіонах  наявні 812 779 доз вакцин КПК (проти кору, паротиту і краснухи).

Нагадаємо, у 2018 році на кір захворіли 54 481 людина - 20 204 дорослих та 34 277 дітей. Від ускладнень кору померло шістнадцять людей: дванадцять дітей і четверо дорослих.

До теми: В Івано-Франківську не вистачає вакцини від кору

Днями Івано-Франківщина отримає ще 13 426 доз вакцин проти кору