На Прикарпатті хочуть упорядкувати поховання іноземних воїнів


Сьогодні, 7 лютого на засіданні комісії облради з питань євроінтеграції розглянули концепцію проекту «Велика Війна: поховання та історична пам'ять» для подання на конкурс Міжнародного Вишеградського фонду.

Зокрема, заступник начальника відділу з питань міжнародних зв'язків, інвестицій та проектної діяльності Наталія Гасюк, пояснила, що сьогодні не існує загальної інформації про похвання вояків Першої світової на території Прикарпаття, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

"У нас є комунальне підприємство "Пам'ять", яке займається похованнями. Оскільки сьогодні відсутня інформація про поховання і стан цвинтарів, ми налагодили діалог з Угорщиною, Словаччиною, Польщею та іншими, вояки яких воювали на нашій території. Вони також зацікавлені у формуванні такої бази. Це дозволить людям знайти інформацію про загиблих родичів, зрозуміти стан зі станом поховань.Окрім того в рамках проекту пройде запланована конференція і створення карти поховань, залучення молоді через еко-акції",- пояснила чиновниця.

Зараз до проекту залучені п'ять організацій. В рамках проекту представники Прикарпаття поїдуть в сусідні країни де є поховання наших вояків, подивляться на стан поховань.