На Прикарпатті міліціонери нехтували проведенням профілактичної роботи


Прокуратурою Тлумацького району проведено перевірку додержання вимог чинного законодавства у сфері протидії насильства стосовно дітей у Тлумацькому РВ УМВСУ в області.

Як встановлено перевіркою, працівники міліції самоусунулись від виконання своїх обов’язків по проведенню профілактичної роботи щодо попередження насильства у сім’ї.
Впродовж поточного року працівниками служби кримінальної міліції у справах дітей та служби дільничних інспекторів міліції у Тлумацькому районі жоден із 16 запланованих заходів не виконано.

Крім того, міліціонери не відвідують сім’ї, члени яких перебувають на профілактичному обліку.

При цьому, дільничні складають однотипні формальні рапорти про проведення профілактичних бесід з особами, схильними до вчинення насильства, що свідчить про поверхневий підхід до виконання своїх обов’язків. 

Відсутність попереджувальної роботи провокує подальше вчинення сімейними бешкетниками насильства у родині, у тому числі і по відношенню до власних дітей.

Для усунення виявлених порушень начальнику Тлумацького РВ УМВСУ внесено подання з вимогою притягнути до дисциплінарної відповідальності працівників, які їх допустили.