На Прикарпатті можуть скасувати діяльність пришкільних оздоровчих таборів


Сьогодні, 16 грудня відбулося засідання бюджетної комісії обласної ради на якому розглянули внесення змін до програми оздоровлення дітей на 2016-2020 роки.

Під час доповідід начальника департаменту освіти Віктора Кімаковича у депутатів виникли питання стосовно доцільності діяльності пришкільних оздоровчих таборів.

Зокрема депутат облради від ВО "Свобода" Василь Попович поцікавився чому освітяни не ліквідують практику діяльності пришкільних таборів, хоча б у районах. 

"Я розумію в Івано-Франківську батьки, які працюють і не мають де діти дітей. Протягом двох тижнів діти під наглядом, ходять на екскурсії, відпочивають. Але для чого в селах ці табори робити? Це ж додаткове навантаження на районні бюджети", - поцікавився депутат.

Таку ж думку підтримали й інші члени комісії, які вважають, що пришкільні табори проводять тільки для того, щоб написати більшу кількість оздоровлених дітей у звітах. 

Тому голова обласної ради Олександр Сич доручив головному освітянину області опрацювати це питання і реформувати ці табори, або ліквідувати їх взагалі. Адже на думку голови є багато варіантів літнього відпочинку дітей: пластові табори, різноманітні збори, походи замість того, щоб два тижні сидіти "на асфальті".

Тож до початку оздоровчого періоду 2017 року департамент освіти має напрацювати новий варіант відпочинку та оздоровлення школярів.