На Прикарпатті можуть закрити малодіяльні залізничні станції


Під головуванням заступника міністра розвитку економки, торгівлі та сільського господарства Тараса Кутового відбулася селекторна нарада з питання «Малодіяльні залізничні станції з відвантаження сільськогосподарської продукції».

В роботі селекторної наради взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Марія Савка, директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Іван Андріїшин, керівництво департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури ОДА, голова Снятинської РДА Богдан Свіщовський, представники Івано-Франківської дирекції залізничних перевезень, голови об’єднаних територіальних громад області, на території яких розташовані залізничні станції, що мають статус малодіяльних.

На території області налічується дев’ять залізничних товарних станцій, які через малі обсяги вантажообороту є збитковими для Укрзалізниці та визнані малодіяльними, що в свою чергу приводить до здорожчання вартості вантажних перевезень сільськогосподарських вантажів, зокрема зерна та мінеральних добрив.

Тому і розглядалося питання щодо зменшення кількості станцій, які мають статус малодіяльних та збільшення вантажоперевезень сільськогосподарської продукції залізничним транспортом.

За результатами селекторної наради направлені відповідні доручення, які мають покращити співпрацю між сільгосптоваровиробниками і Укрзалізницею.