На Прикарпатті не виділяють гроші на програму профілактики злочинності


В Івано-Франківські області недостатньо фінансується регіональна цільова програма профілактики злочинності, яка розрахована на 2011-2015 роки. Такі дані на засіданні колегії облдержадміністрації оприлюднив начальник управління МВС в області Олег Сало.

Про це сьогодні, 25 вересня, IA ZIK повідомили в прес-службі ОДА.

«На сьогодні не профінансовано жодного заходу, – зазначив він, – в тому числі, встановлення системи відеонагляду в місцях проведення масових заходів та інших місцях. Обладнання системою відеспостереження давало б можливість здійснювати більш ефективний контроль за станом громадського порядку, допомагало б розкривати злочини за гарячими слідами».

Як зазначалося на колегії, у населених пунктах області нині є 309 діючих камер відеоспостереження. Упродовж восьми місяців 2013 року ця кількість залишалася незмінною.

Щоб виправити ситуацію, за словами начальника обласного управління МВС, необхідно на придбання відеообладнання закладати кошти у місцевих бюджетах, як це і передбачено постановами уряду.

Окрім того, правоохоронці покладають надії на прийняття наступного року відповідно до рішення Кабінету Міністрів програми про безпечне місто.