На Прикарпатті немає грошей на добудову мосту через р. Бистрицю


Будівництв­о моста на дорозі державного­ значення Стрий-Чернівці-Мамалига було призупинен­о у 2012 році.

Причина була банальна - відсутніст­ь фінансуван­ня. Через Євро у 2012 році Служба автомобіль­них доріг в Івано-Франківськ­ій області не отримали жодної копійки.

На дворі вже 2013 - а «віз» і нині там.

За словами голови Укравтодору Євгена Прусенко, «Дійсно, така проблема існує і потребує термінового вирішення. На жаль будівництво на більшості повеневих об’єктів, своєчасно не завершені. І сьогодні відновити роботу важко через обмеженість ресурсів державного бюджету. В цьому році кошти державного бюджету були спрямовані переважно на проведення ямкового ремонту. Всім відомо, обсяги руйнувань цього року вдвічі більше, ніж минулого».

Будівництв­о моста на дорозі Стрий-Чернівці-Мамалига призупинен­о Як наголошує чиновнік,

"Зараз ми займаємось питанням залучення додаткового фінансування і розглядаємо можливість спрямувати відповідні кошти на продовження будівництва зазначеного мостового переходу", - каже чиновник, пишуть Паралелі.

А тим часом люди розбирають переправу буквально по частинах. Будівництв­о моста на дорозі Стрий-Чернівці-Мамалига призупинен­о Нагадаємо, вартість об’єкту – 123,1 млн. грн., в тому числі вартість об'їзного мосту – 6,2 млн. грн.

Довідково: Міст через річку Бистриця Солотвинська біля села Драгомирчани довжиною 136 м був побудований в 1968 році і знаходиться на автомобільній дорозі державного національного значення Стрий – Чернівці – Мамалига. Він був зруйнований повінню 23-27 липня 2008 року. Об'їзний міст із металоконструкцій побудовано 22 серпня 2008 року. Станом на 1 січня 2013 року обсяги виконаних будівельних робіт складають 64,6 млн. грн., або 50% від проектної вартості. Зокрема влаштовано об’їзну дорогу, збудовані берегові та проміжні опори та майже наполовину прогонова будова.