На Прикарпатті незабаром запрацюють поліцейські детективи


Сьогодні на Прикарпатті з робочим візитом перебуває глава Національної поліції України Сергій Князєв.

Під час брифінгу головний поліцейський розповів про створення Департаменту спеціального розслідування. За його словами, зараз в обласних центрах тривають конкурси на призначення кандидатів у так звані детективні підрозділи, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

"Сучасний кримінальний світ не стоїть на місці і поліція має бути, або на крок вперед, або хоч на рівні з криміналом іти. Тільки тоді можна з ним боротися. Проект "Детективи" - це коли найбільш ефективні працівники кримінальної поліції добровільно на конкурсній основі переходять у новостворений підрозділ. На базі обласного центру Прикарпаття зараз проходять конкурсні відбори і незабаром детективи запрацюють", - анонсував Князєв.

За словами глави Нацполіції, минулого року в шести містах України було запущено пілотний проект детективів. За результатами аналізу їх роботи значно зменшилися строки від порушення кримінального провадження до його реалізації. Крім того, підвищилася ефективність розслідування проваджень не лише за часовими, але й якісними показниками.

"Справи, які звичайні слідчі розслідують 6-7 місяців, детективи зібрали незаперечні докази, які прийняв суд, всього за два місяці",- каже Князєв.

До теми: Прикарпатські поліцейські отримали 11 нових автомобілів

Читайте Бліц-Інфо в Telegram та Twitter. Тільки найважливіші новини!