На Прикарпатті очікуються значні опади. Поліцейські радять дотримуватись ПДР


В області та місті Івано-Франківську за прогнозами Гідрометцентру очікуються опади у вигляді дощу, а у найближчі дні пониження температури повітря до мінусової позначки.

У зв’язку з негодою та можливим утворенням ожеледиці ускладнюється дорожній рух, пише Бліц-Інфо з посиланням на ГУ Нацполіції в області.

Тож, прикарпатські правоохоронці звертаються до водіїв та пішоходів бути уважними та обережними, неухильно дотримуватись правил дорожнього руху та відповідально ставитися до заходів безпеки.

  • Керуючи транспортним засобом, будьте максимально обережні, обирайте безпечну швидкість руху, дотримуйтеся дистанції та інтервалів, щоб завчасно зреагувати на ускладнення в процесі дорожнього руху.
  • Обов'язково враховуйте час доби, стан проїзної частини та дорожнього покриття. Не забувайте, що з 1 жовтня по 1 травня на дорогах поза межами населених пунктів у світлу пору доби потрібно рухатися із ввімкненим ближнім світлом фар.
  • Враховуйте, що на слизькій дорозі гальмівний шлях транспортного засобу збільшується в кілька разів. Тому, якщо виникає необхідність зупинитися, знижуйте швидкість поступово.
  • Якщо під час руху ви побачили, що хтось потрапив у скрутне становище через негоду, не будьте байдужими: викличте на допомогу аварійні служби або телефонуйте за номером «102».
  • Пам’ятайте, що причиною переважної більшості дорожньо-транспортних пригод є недотримання правил дорожнього руху, в першу чергу, перевищення водіями дозволеної швидкості, неуважність та необережність за кермом.
  • Подбати про власну безпеку потрібно і пішоходам. За недостатньої видимості, а особливо з настанням сутінок, варто бути обачними і пішоходам. Переходити дорогу потрібно лише у встановлених місцях, по можливості використовувати одяг із світло повертаючими елементами, що дозволить водіям завчасно побачити людину на дорозі.