На Прикарпатті перебуває міжнародна виставка дитячого малюнку


З 17 липня в Рожнятівському районі перебуває міжнародна виставка дитячих образотворчих робіт на духовну тематику «ДЛЯ БОГА Я СТВОРЮ НАЙКРАЩЕ», яку представляє краєзнавець Богдан Бачкур.

Захід є невипадковим і проходитиме в рамках виконання доручень Президента України Віктора Януковича щодо відзначення 1025-ї річниці хрещення Київської Русі та проголошеного УГКЦ 2013 рік, роком «Віри», пишуть Паралелі. До даної виставки ввійшли відібрані на конкурсній основі найкращі роботи з різних куточків України та з-за кордону, в яких відображена – Слава Господня.

Приємним моментом є те, що до складу відібраних малюнків виставки ввійшли також декілька робіт із нашого Бойківського краю, а саме з селища Перегінське «Писанкова Україна» (Глушко А. 13 років), «Ангелику, охоронцю мій» (Матішак О. 11 років). Дана виставка подорожує територією України і прибула до нас з міжнародного фестивалю «Артполе», що проходив в Унежі, також про вагомість та високу духовність щирості дитячих витворів засвідчує й те, що серед її відвідувачів був і глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук.

На даний час роботи розміщені в світлиці районної центральної бібліотеки (керівник Марія Рибчак), де буде і зроблена презентація дитячих малюнків, а дата урочистого відкриття буде наближена до урочистих районних святкувань по відзначенню Хрещення Русі.