На Прикарпатті перевірятимуть харчування в лікарнях та інших закладах


Від початку дії програми "Дітям Прикарпаття - якісне харчування" спеціалісти відібрали та дослідили продукти у 344 закладах освіти.

Про це сьогодні, 17 січня на прес-конференції розповів начальник головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Микола Гурський, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Зокрема, у 244 школах здійснено відбір 863 зразків харчових продуктів 240 постачальників. За результатами лабораторних випробувань встановлено, що 38 зразків харчових продуктів не відповідають нормам. Водночас у 100 дитячих садках здійснено відбір 349 зразків харчових продуктів 114 постачальників. З них 11 не відповідають вимогам.

"За результатами моніторингу у 49 випадках зупинено обіг 751 кг продуктів. Закладами було змінено дев'ять постачальників. Окрім того, постачальники змінили виробників масла у десяти випадках, сиру - у чотирьох, овочів - у п'яти випадках", - зауважив Гурський.

Він додав, що найчастіше проблема з неякісними продуктами пов’язана із какупівлями через Prozorro, адже виграють найдешевші продукти, а вони не завжди є якісними.

За його словами, при умові фінансування цього року такі ж перевірки планують проводити у лікувальних закладах, будинках для людей похилого віку і установах пенітенціарної служби.