На Прикарпатті під ризиком суттєвого недофінансування є кілька лікарень


У понеділок, 3 лютого в Івано-Франківську відбулось засідання госпітальної ради.

Як розповів в.о. голови облдержадміністрації Віталій Федорів, госпітальна рада діятиме при ОДА. До неї увійде 81 учасник, інформує кореспондентка Бліц-Інфо

На початку роботи ради її голова, Віталій Федорів запропонував вибрати двох заступників. Ними стали керівник центру екстреної медичної допомоги Мирон Матейко та головний лікар коломийської ЦРЛ Андрій Кошкін.

Опісля в.о. директора департаменту охорони здоров'я Ірина Кобельська розповіла присутнім, що таке госпітальні округи та для чого вони потрібні. За її словами, наразі вже є затверджений перелік опорних лікарень. Це обласна клінічна лікарня, міська клінічна лікарня Івано-Франківська, Коломийська районна і Калуська районна лікарні, а також Городенківська, Косівська, Надвірнянська, Долинська районні лікарні і Бурштинська міська лікарня.

"Декілька днів тому опублікували розроблений проект про тарифи на послуги. Зокрема, медичні послуги пов'язані з лікуванням гострого мозкового інсульту, гострого інфаркту міокарда, допомога в пологах і неонатальна допомога, ендоскопічні обстеження, спрямовані на ранню діагностику онкологічних захворювань будуть безкоштовними в тих медустановах, які уклали договір з НСЗУ", - зауважує Кобельська.

Кобельська наголосила, що наразі під ризиком суттєвого недофінансування є обласний фтизіопульмонологічний центр та його шість відділень, чотири стоматполіклініки та ще декілька лікарень.