На Прикарпатті пішов з життя заслужений літератор та громадський діяч


Сьогодні, 15 січня, пішов із життя Володимир Карий - заступник голови РО і голова міського осередку Товариства «Просвіта», літератор, видавець.

Про це повідомили на сторінці Спілки Письменників Івано-Франківщини.

"Сумна звістка зі Снятина: пішов із життя Володимир Карий. У скорботі низько схиляємо голови та висловлюємо щире співчуття рідним і близьким. Вічна і світла пам'ять йому", - йдеться в дописі.

Довідка: Карий Володимир Михайлович - народився 22 жовтня 1948 року в с. Кругів Олеського (нині Золочівського) району Львівської області.

Володимир Карий — активний громадсько-політичний діяч, учасник національно-духовного відродження краю. Водночас із освітньо-просвітницьким і національно-духовним крокує і його творче життя. Працює не тільки як керівник-видавець, а як видавничий редактор книг, журналів, каталогів, листівок. Він автор-упорядник п’яти видань, у співавторстві видав десять книг та альбомів. Він — видавничий редактор журналу «Снятин», член редколегій альманахів «Покуття» і «Ямгорів», бере активну участь у творенні і виданні їх.

Учасник багатьох форумів, книжкових виставок, презентацій, автограф-сесій, спрямованих на популяризацію галицької та української книги. Є дописувачем українського розділу Вікіпедії. Нагороди і почесні звання: грамоти районної державної адміністрації та районної ради, Почесна грамота ОО «Просвіта», медаль «Будівничий України», чотири рази нагороджувався Грамотою та тричі Почесною грамотою обласної державної адміністрації та обласної ради. Нагороджений почесним знаком «За заслуги перед Покуттям»
За видавничо-просвітницькі справи, активне висвітлення творчості літераторів та митців краю удостоєний звань лауреатів премій:

  • імені Марійки Підгірянки (1995),
  • імені Марка Черемшини (2000),
  • імені адмірала Ярослава Окуневського (2008).

Він член Національної спілки журналістів України (2007), Національної спілки краєзнавців України (2007), Української асоціації письменників Західного регіону (2014). З нагоди 150-річчя "Просвіти" удостоєний медалі "За заслуги перед Прикарпаттям"