На Прикарпатті почали менше пекти хліба


За січень–листопад 2018р. підприємства добувної промисловості та розроблення кар'єрів порівняно з аналогічним періодом попереднього року на 34,7% зменшели добування гальки та гравію, що використовуються як наповнювачі бетону, для дорожнього покриття та подібних цілей.

У переробній промисловості підприємствами з виробництва харчових продуктів та напоїв збільшено випуск виробів здобних (булочок підвищеної калорійності, листкових, рулетів з маком, рогаликів тощо) на 19,2%, сиру плавленого – на 6,1%, соусів і продуктів для приготування соусів – на 5,8%, інформує головне управління статистики в області.

Крім того більше вироблено масла вершкового жирністю не більше 85%, виробів макаронних, варених або неварених, начинених м’ясом, рибою, сиром або іншими продуктами у будь-якій пропорції, продуктів молоковмісних, пива солодового (на 26,7% – у 1,7 раза).

Протягом січня–листопада п.р. зменшено випуск хліба та виробів хлібобулочних нетривалого зберігання на 6,6%, маргарину і продуктів пастоподібних зі зниженим чи низьким вмістом жирів – у 3 рази, печива солодкого – у 3,2 раза, яловичини і телятини заморожених – у 11,2 раза.

Крім того, зменшено виробництво сиру свіжого неферментованого, тортів, виробів кондитерських з цукру чи його замінників, з вмістом какао (на 1,3–9,7%), молока і вершків коагульованих, йогурту, кефіру, сметани та інших ферментованих продуктів, карамелі, тофі (ірису) та солодощів аналогічних молока та вершків незгущених й без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин жирністю більше 1%, але не більше 6%, у первинних пакуваннях об'ємом нетто не більше 2 л (на 12,4–22%), виробів ковбасних та подібних продуктів з м'яса, субпродуктів чи крові тварин та подібних виробів і харчових продуктів на їхній основі, молока та вершків незгущених й без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин жирністю більше 21%, у первинних пакуваннях об'ємом більше 2 л, горілки з вмістом спирту не більше 45,4%, лікерів та інших спиртних напоїв (у 2,2–9,9 раза). На рівні січня–листопада 2017р. вироблено напоїв безалкогольних, які не містять молочного жиру (квасу).