На Прикарпатті подешевшали овочі, але яйця зросли у ціні на 15%, – статистика


За даними Державної служби статистики, споживчі ціни у липні 2019р. порівняно із червнем в Україні знизилися на 0,6%, в області – на 0,7%,з початку року зросли на 3,0% та 3,6% відповідно.

Головне управління статистики в Івано-Франківській області повідомляє, що зниження споживчих цін у липні п.р. зафіксовано в усіх регіонах країни: від 1,1–0,6% у Одеській, Херсонській, м.Києві, Дніпропетровській, Вінницькій, Закарпатській, Івано-Франківській, Сумській, Кіровоградській, Львівській, Полтавській, Харківській областях до 0,5–0,1% у Волинській, Чернівецькій, Чернігівській, Київській, Житомирській, Запорізькій, Луганській, Миколаївській, Хмельницькій, Донецькій, Рівненській, Тернопільській та Черкаській областях.

На споживчому ринку області в липні п.р. ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизилися на 0,8%. Найбільше (на 12,7%) подешевшали овочі. На 1,6–0,4% знизилися ціни на безалкогольні напої, кисломолочну продукцію, продукти переробки зернових, сири, масло, молоко, соняшникову олію, рис. 

Водночас на 14,9% подорожчали яйця, на 5,4–1,0% – цукор, маргарин, сало, фрукти, сметана, риба та продукти з риби. Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 0,9% в основному за рахунок подорожчання тютюнових виробів на 1,6%.

Зниження цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 3,4% відбулося за рахунок зниження цін на природний газ на 10,1%. Ціни на транспорт у цілому знизилися на 1,5% через здешевлення палива та мастил на 3,5% та автомобілів на 2,1%.