На Прикарпатті поділили понад два мільйони для спортивних організацій


12 квітня, під час засідання комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів і податків депутати погодили розподіл коштів на підтримку спортивних організацій.

Зокрема, між 29 організаціями пропонується розподілити 2 мільйони 110 тисяч гривень. Про це в мережі написав франківський стронгмен Назар Павлів.

Найбільші суми виділять для баскетбольного клубу «Говерла» - 600 тисяч, федерації вільної боротьби 250 тисяч та федерації легкої атлетики – 180 тисяч.

Ще по 100 тисяч отримають: спортивний клуб «Каменяр», федерація волейболу, ГО Асоціація футболу учасників АТО Івано-Франківської області та обласна спортивна студентська спілка.

Світлина від Назара Павлева.

Такий розподіл обурив деяких спортсменів, мовляв він не справедливий. Втім, як пояснив в розмові з кореспонденткою Бліц-Інфо начальник управління спорту ОДА Орест Оклієвич, кошти розподілені за федераціями на їхню статутну діяльність.

"Їм надається фінансова підтримка. Це передбачено у програмі розвитку фізкультури і спорту. Кошти розподіляються за кількістю тренерів і масовістю спорту. Є клуби, які ми маємо підтримувати, щоб вони не пропали. Наприклад БК "Говерла" чи Асоціація АТО, яка грає в чемпіонаті України. Водночас для таких федерацій як вільна боротьба, легка атлетика та веслування збільшено фінансування, адже там є кандидати на Олімпійські ігри", - пояснює Оклієвич.

Чиновник відзначає, що в порівнянні з минулим роком, загальна сума підтримки з обласного бюджету збільшилась вдвічі.  

"Окрім пріоритетних видів спорту, підтримку отримали і неолімпійські види, які принесли найбільшу кількість здобутків за минулий рік. Також цьогоріч ми додали до переліку обласну спортивну студентську спілку. Оскільки ВНЗ утримують студентські команди, баскетбол 3х3, відправляють їх на чемпіонати світу і Європи. Тож їм теж потрібна фінансова підтримка", - каже Орест Оклієвич.