На Прикарпатті подорожчали цукор та овочі, а подешевшали - олія та фрукти


За даними Державної служби статистики, індекс споживчих цін (ІСЦ) у грудні 2013 року, як в Україні загалом, так і в області зокрема склав 100,5%. За 2013 рік у цілому в Україні індекс споживчих цін становив 100,5%, на Прикарпатті – 100,0%.

Про це кореспонденту «Бліц-Інфо» повідомила прес-служба управління статистики в Івано-Франківській області.

«На  споживчому ринку  області  у грудні 2013 року ціни  на продукти харчування  та безалкогольні  напої зросли на  0,7%. Найбільше ,на 6,5%  та  6,2%, підвищилися  ціни  на цукор та овочі. На 3,3–2,1% подорожчали  сметана, молоко,  кисломолочна  продукція, масло, сири. Водночас на 2,6–1,3%  знизилися  ціни  на рис, фрукти, соняшникову  олію,  яйця», - зауважують «статисти»

Крім того, Держстат зафіксував підвищення цін на алкогольні  напої, тютюнові вироби на  1,1%, що головним чином зумовлено зростанням цін на тютюнові вироби на 1,8%.

«Ріст цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші  види  палива  на  0,6%, насамперед  зумовлений підвищенням плати  населення  за  гарячу  воду  та опалення на 7,0% (відповідно  до фактичних витрат). Ціни у сфері охорони  здоров’я  зросли на  0,3%, у тому чисті амбулаторні послуги подорожчали на 0,6%, фармацевтична продукція – на  0,3%. Знизились  ціни на  транспорт  (0,4% ), що головним  чином  пов’язано  із  здешевленням  палива  та  мастил  на  1,3%», - повідомляє управління статистики в Івано-Франківській області.