На Прикарпатті правоохоронці затримали малолітніх "квартирників"


Ополудні працівникові Бурштинської теплоелектростанції зателефонували сусіди з гуртожитку й повідомили, що в його квартирі відчинені двері. Чоловік поїхав додому.

Побачене його неприємно вразило. Дверний замок був пошкоджений, щоправда обстановка в помешканні не була порушена. Однак господар виявив, що з гаманця, який лежав у книжковій шафі зникли гроші –майже три тисячі гривень. Прибула за викликом слідчо-оперативна група міліції ретельно оглянула місце злочину, опитала сусідів, мешканців прилеглих будинків, пише АП.

Оперативники звернули особливу увагу на пошкодження дверного замка, характерні ознаки якого були схожі «почерк» двох неповнолітніх бурштинських «домушників». Хлопці нещодавно повернулися з виправних колоній, де відбували покарання за проникнення в чужі житла. За кілька місяців перебування на волі їх двічі ловили на квартирних крадіжках, тож підлітки перебувають під слідством. Припущення оперативників виявилися вірними. 

Опитані міліціонерами хлопці зізналися, що проникли в робітничий гуртожиток, зламали замок у дверях і поцупили з гаманця гроші. П’ятсот гривень встигли витрати на власні потреби, решту видали правоохоронцям, як і знаряддя злому. Проти них відкрито третє поспіль кримінальне провадження, обрано міру запобіжного заходу – домашній арешт. Злодійкуватим підліткам потрібно бути вдома з 22 години до шостої ранку.