На Прикарпатті проатестовано позаміські заклади оздоровлення та відпочинку


Заступником директора департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації Володимиром Дутчаком проведено засідання експертної комісії щодо підсумків державної атестації дитячих закладів відпочинку та оздоровлення приватної та комунальної форм власності.

Під час засідання загострено увагу на тому, що надання дітям якісних послуг закладами оздоровлення та відпочинку, перебуває під постійним контролем центральних та місцевих органів виконавчої влади. Окрім того, Володимиром Дутчаком наголошено на необхідності посилення роботи закладами в напрямку виховного процесу, змістовного дозвілля дітей, роботи гуртків, клубів, студій, об’єднань за інтересами. В першу чергу, відповідно до соціальних ініціатив Глави Держави «Діти – майбутнє України», робота повинна спрямовуватися на забезпечення розвитку творчих здібностей, здорового способу життя, можливостей для всебічного розвитку кожної дитини, зазначив заступник директора департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації.

За підсумками засідання експертної комісії позаміському закладу оздоровлення та відпочинку «Буковель» рекомендовано присвоїти вищу категорію, позаміським закладам оздоровлення та відпочинку «Петрос» та «Надія» - другу категорію, дитячому закладу санаторного типу «Перлина Карпат» - третю категорію.


Довідково

Державну атестацію проведено відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28.04.2009 року № 426 «Про затвердження Порядку проведення державної атестації дитячих закладів оздоровлення та відпочинку і присвоєння їм відповідних категорій»