На Прикарпатті продовжують газифікацію населиних пунктів


З метою соціально-економічного розвитку територій, покращення якості життя громадян, поглиблення партнерських відносин виконавчої влади і місцевого самоврядування та виконання завдань, поставлених Президентом України, у Галицькому районі вживаються заходи щодо газифікації населених пунктів.

У 2011 році було здано в експлуатацію підвідний газопровід в с. Маріямпіль довжиною 13,5 км. Питання газифікації населеного пункту назрівало давно, а залучення громад до вирішення питань соціально-економічного розвитку території є особливо вираженим, оскільки замовниками такого виду робіт є громадська організація с. Маріямпіль «Марійська генерація», повідомляє ОДТРК.

На цей час, за підтримки ПАТ «Івано-Франківськцемент», який надав спонсорську допомогу в сумі 480 тис. грн., у населеному пункті продовжуються роботи з будівництва газопроводу в напрямку місцевої лікарні.

На сьогоднішній день прокладено близько 800 метрів підвідного газопроводу. Введення його в експлуатацію дозволить користуватися газом понад 800 місцевим жителям, надасть можливість газифікувати близько 200 домоволодінь, а у майбутньому – й об’єкти соціально-культурної сфери Маріямполя.