На Прикарпатті проходить акція «Крок до милосердя»


З 1 по 6 жовтня у відділі абонементу обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка проходить акція «Крок до милосердя», присвячена Міжнародному дню людей похилого віку.

Милосердя – це милість серця. Милість, любов, доброта. Милосердя – це і почуття, і вчинок. Чужий біль, нещастя, втрата, падіння – ось на що звернено милосердя. Довгий час слово „милосердя” в нашому суспільстві вважалося досить старорежимним, таким, що принижує людську гідність. А насправді, милосердя – це не слабкість, а сила, це почуття сильних людей, здатних прийти на допомогу.

1 жовтня – Міжнародний день людей похилого віку. З нагоди свята, з 1 по 6 жовтня, відділ абонементу обласної бібліотеки ім. І. Франка зініціював та проводить акцію „Крок до милосердя”. У ці дні здійснюється безкоштовний запис людей літнього віку у бібліотеку.

       Для життєво-мудрої, статечної та досвідченої категорії читачів працівники відділу абонементу з любов’ю  підготували ряд заходів.

 

В рамках  акції «Крок до милосердя» рганізовано книжково-ілюстративну виставку-пошану „Хай добро Вам сіється”, де представлені книги та періодичні видання, що містять інформацію на всі смаки та уподобання: „Фітотерапія” Є. Товстухи, „Людина. Сім’я. Україна” С. Геника, „Книга духовної мудрості” М. Дочинця, „Будьмо” З. Маніва, „Законодавство України про пенсійне забезпечення”; цікаві життєві історії, розповіді про людські долі пропонують журнали „Жінка”, „Дім та сім’я”, „Пенсія”. Хорошим доповненням до виставки є солодкий стіл, до якого гостинно запрошуються усі шановані читачі. 

Підготували та впродовж акції проводимо святкову лотерею, де серед інших призів-сюрпризів розігрується підписка на періодичне видання.

     Також працівники відділу абонементу відвідують вдома читачів, які багато років були нашими користувачами, а сьогодні, на жаль, за станом здоров’я та через статечний вік уже не можуть приходити у бібліотеку. Та бажання читати залишається у них великим. Сподіваємось, що книги та невеличкі подарунки, принесені цим хорошим та відданим книзі людям, будуть їм в радість.

«Зверніть увагу на тих, кому зараз важко. Пригорніть своїх стареньких дідусів і бабусь, допоможіть старшим сусідам, яким, можливо, потрібна Ваша підтримка. Словом – проявіть увагу і милосердя. Адже ми – люди, і маємо про це пам’ятати», – звертається до всіх завідувач відділу абонементу Оксана Качорак.