На Прикарпатті прокуратура забезпечила виконання судових рішень на понад 20 мільйонів гривень


Впродовж поточного року органами прокуратури Івано-Франківської області вжито ряд заходів щодо захисту інтересів прав громадян та держави при виконанні судових рішень.

Завдяки цьому забезпечено виконання судових рішень за позовами прокурорів на суму 21,5 мільйонів гривень, що на 25%  більше ніж в аналогічному періоді попереднього року.
Пріоритетом залишається стягнення заборгованості по заробітній платі. Завдяки втручанню прокурорів підприємства області виконали судові рішення про стягнення боргів по зарплаті та виплатили своїм працівникам більше 300 тисяч гривень.

Поряд з цим значна увага приділяється надходженню коштів до державних та місцевих бюджетів. Прокуратурою Івано-Франківської області забезпечено відшкодування до казни 7 млн. грн.

Окрім того, з метою захисту інтересів держави у сфері паливно-енергетичного комплексу органами прокуратури вживаються заходи по стягненню коштів із суб’єктів господарювання за спожитий природний газ і тепло. До прикладу, прокуратурою Івано-Франківської області забезпечено виконання судового рішення про стягнення з боржника 8-ми мільйонів гривень за спожиту теплову енергію. На виконання рішення суду, з одного з підприємств Калущини стягнуто більше мільйона гривень за спожитий газ.

Загалом за результатами 60 перевірок, проведених в цьому році, з питань захисту прав громадян та інтересів держави при виконанні судових рішень прокуратурою зареєстровано 8 кримінальних проваджень та внесено 72 подання. До дисциплінарної відповідальності притягнуто 57 осіб, з них - 15 органів державного контролю.

Прокуратурою області здійснюється постійний контроль за своєчасним та повним виконанням рішень судів, а особливо у тих справах, де органи прокуратури зверталися до суду в інтересах держави та громадян з відповідними заявами.