На Прикарпатті прокурора звільнили за порушення етики


Упродовж 2018 року органами прокуратури Івано-Франківської області здійснювалися системні заходи з метою підвищення ефективності виконання покладених законодавством функцій та завдань відповідно до сучасних вимог.

Увага зосереджувалась на забезпеченні реального захисту прав і свобод людини, загальних інтересів суспільства та держави, швидкого, повного та неупередженого досудового розслідування актуальних кримінальних проваджень, дотримання принципу невідворотності покарання та належного застосування представницьких повноважень, інформує прес-служба обласної прокуратури.

З огляду на законодавчі зміни та реформування правоохоронної системи загалом вживались заходи щодо удосконалення кадрової роботи, оптимізації штатної чисельності органів прокуратури області, забезпечення повноцінного функціонування місцевих прокуратур та спрямування їх діяльності згідно з вимогами законодавства.

Станом на 01.01.2019 загальна штатна чисельність працівників органів прокуратури області налічує 260 посад, із яких 202 – прокурорів та слідчих. Протягом минулого року з органів прокуратури області звільнено

7 прокурорсько-слідчих працівників, з них: 2 – за власним бажанням; 4 – в порядку переведення до інших органів прокуратури. Прийнято на посади прокурорів 2 осіб.

Дисциплінарне стягнення застосовано до одного працівника, якого за порушення правил прокурорської етики, вчинення дій, що порочать звання прокурора, звільнено з роботи в органах прокуратури.

За сумлінне виконання службових обов’язків, ініціативу й оперативність у роботі заохочено 67 прокурорів та слідчих.

Статус учасника бойових дій на даний час мають 5 працівників органів прокуратури, в тому числі 4 – учасники АТО.