На Прикарпатті протидіють насильству в сім'ї


2 жовтня Міжнародний день ненасильства (International Day of Non-Violence) встановлений резолюцією Генеральної асамблеї ООН від 15 червня 2007 року. Дата вибрана не випадково - 2 жовтня народився Махатма Ганді, лідер руху за незалежність Індії та основоположник філософії ненасильства. Його філософія ненасилля вплинула на національні та міжнародні рухи прихильників мирних змін.

Відповідно до резолюції ООН, Міжнародний день служить додатковим приводом для того, щоб «пропагувати ненасильство, у тому числі шляхом просвітницької та суспільно-роз'яснювальної роботи». У документі підтверджується «універсальна значимість принципу ненасильства», а також бажання «затвердити культуру світу, терпимості, розуміння та ненасильства».

В Івано-Франківській області, депаратментом освіти, науки, сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації, окрім проведення щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти ґендерного насильства» в листопаді місяці, систематично проводиться інформаційно-просвітницька робота. Зокрема, 2 жовтня у вищих та загальноосвітніх навчальних закладах нашої області за підтримки депаратменту проводяться круглі столи, лекторії, диспути й трансляції відео- та фотоматеріалів із використанням життєвих історій, які зібрав Міжнародний жіночий правозахисний центр «Ла Страда Україна».

В містах та районах Івано-Франківської області працюють висококваліфіковані соціальні фахівці при центрах соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, які надають не лише інформаційні, юридично-правові й психологічні послуги з приводу насильства в сім’ї, але й проводять відповідну роботу з особами які, безпосередньо, його вчиняють.

 Довідково:

Гаряча лінія «ПРОТИДІЯ НАСИЛЬСТВУ В СІМ’Ї» від Міжнародного правозахисного жіночого центру «Ла Страда Україна» 0-800-500-33-5