На Прикарпатті проводять профілактичну операцію під назвою "Нерест"


Операція триває з метою належної організації превентивної та профілактичної діяльності, спрямованої на запобігання вчиненню правопорушень на водних об’єктах в період нерестової заборони.

Практичний період операції розпочався з 1 квітня і триватиме до 10 червня 2019 року. Ці заходи в області проводяться працівниками територіальних підрозділів Головного управління Нацполіції в області спільно з обласним управлінням  Державного агентства рибного господарства,  екологічної інспекції  України,  за участю представників громадських  формувань. 

На сьогоднішній день працівниками поліції спільно із представниками управління  Державного агентства рибного господарства в області проведено 173 рейди по водоймах області. Під час вказаних рейдів  за адміністративною відповідальністю згідно ст. 85 КУпАП  складено 68 протоколів.

Зокрема, за незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом передбаченим ст. 249 КК України розпочато одне кримінальне провадження. Так, 3 травня поточного року до Галицького відділення поліції надійшло повідомлення, що у Бурштині на скідному каналі Бурштинського водосховища виявлено мешканця обласного центру, який забороненим знаряддям виловив 42 риби.

Нагадаємо, у випадку порушення Правил рибальства під час нерестової заборони особи несуть як адміністративну, так і кримінальну відповідальність. Правоохоронці закликають всіх громадян бути максимально відповідальними та дотримуватись визначених правил рибальства під час нересту.