На Прикарпатті пройде Міжнародний гуцульський фестиваль


У Коломиї відбулось засідання оргкомітету щодо проведення XXIV Міжнародного гуцульського фестивалю

Зазначалося, що XXIV Міжнародний гуцульський фестиваль відбудеться 11-13 серпня. Розпочнеться захід 11 серпня у Коломиї науково-практичною конференцією «Український феномен Гуцульщини: національний та європейський контекст» в Національному музеї народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Кобринського. На наступний день у МПК «Народний дім», Коломийському академічному обласному українському драматичному театрі ім. І. Озаркевича, Студентському сквері та мистецькому центрі «Світовид» будуть проведені мистецько-конкурсні програми.

Основне фестивальне дійство розгорнеться 12-13 серпня на стадіоні села Королівка. Для гостей свята будуть проведені майстер-класи у містечку майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, яскрава конкурсна програма, молодіжна забава та багато іншого. Також відбудеться наймасовіше виконання «гуцулки» для встановлення рекорду України. Спеціальні гості фестивалю –  Дзідзьо, гурт «Гонта», Роман Скорпіон.

Також було обговорено питання щодо облаштування і святкового оформлення місць проведення  фестивалю, забезпечення безперебійного електропостачання під час проведення дійства, відведення місць суб’єктам підприємницької діяльності для здійснення торгівлі та контролю за санітарно-гігієнічними і побутовими умовами торгівлі, забезпечення безпеки дорожнього руху і охорони громадського порядку, організації пункту першої медичної допомоги, забезпечення оперативного медичного обслуговування, попередження протипожежної та техногенної безпеки.