На Прикарпатті пройшла ще одна багатотисячна проща вірян


5 - 6 жовтня невеличке село Погоня у Тисменицькому районі відвідали тисячі прочан. Паломники з різних куточків України та з-за кордону прибули до Погоні на XVIII Міжнародну прощу вервиці за єдність Церкви.

5 жовтня було освячено собор Матері Божої, що славиться чудами у Погоні. Чин освячення здійснили Архієпископ і Митрополит Кир Володимир Війтишин, Адміністратор Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ Кир Василь Івасюк, єпископ Волинської єпархії Кир Йосафат Говера, та єпископ-помічник Закарпатської єпархії Кир Ніл Лущак та численне духовенство УГКЦ. Протягом двох днів у Погоні, відбувалися богослужіння: Хресна Дорога, звучали молитви, поміж ними були розважання, молодіжна програма, духовні пісні, а за північ – ватра та нічні чування.  

Заступник голови ОДА Роман Іваницький, наголосив, що село Погоня – це центр духовності та осередок виховання підростаючого покоління відповідно до християнських цінностей.

Від імені голів державної адміністрації та обласної ради ігумену монастиря Успення Матері Божої ЧСВВ у Погоні прп. о. Никодим Гуралюк вручено найвищу нагороду на Прикарпатті – медаль «За заслуги перед Прикарпаттям».