На Прикарпатті припинена діяльність угруповання земельних корупціонерів


В Івано-Франківській області працівники управління по боротьбі з організованою злочинністю викрили можновладців, які налагодили систему незаконного збагачення за рахунок вирішення земельних питань.

УБОЗівці з’ясували, що очолив злочинне угрупування колишній голова сільради. Чоловік мав настільки широке коло зв’язків серед чиновників області, що з легкістю знайшов однодумців. До незаконної діяльності він залучив керівника, лісничого та інженера державного підприємства, посадовця районної ради, а також колишнього працівника райадміністрації. До того ж два чоловіки були депутатами райради.

Попалися хапуги на хабарі в 30 тисяч доларів США, які вимагали від приватного підприємця за можливість користуватися 3 га землі. Відомості про кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 та ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України, занесено до єдиного реєстру досудових розслідувань.

В ході проведення обшуків у помешканнях фігурантів виявлено та вилучено гроші, які вони отримали від підприємця. Очільнику групи обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

Посадовцям загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.