На Прикарпатті радилися сімейні лікарі, кардіологи і терапевти


30 листопада на базі обласної клінічної лікарні відбувся чергове засідання Клубу сімейного лікаря «Імплементація міжнародних рекомендацій ЕРССА 2017 року в роботу сімейного лікаря».

У заході взяли участь більше сотні кардіологів, терапевтів, сімейних лікарів з Прикарпаття, пише прес-служба ОДА

Учасників привітали декан медичного факультету ІФНМУ, заслужений лікар України, професор Роман Яцишин, начальник відділу організації медичної допомоги населенню ДОЗ ОДА Ліліана Сабадаш та завідувач кафедри кардіології НМАПО імені П.Л. Шупика, доктор медичних наук, професор Марина Долженко.  

«Сьогодні, коли в Україні відбувається реформа галузі, дуже важливо підвищувати рівень знань сімейного лікаря з питання кардіології, адже найчастіше вони спілкуються з пацієнтами, коли ті скаржаться на біль у грудях, який найчастіше – ішемічна хвороба серця. Саме тому важливо, щоб сімейний лікар мав сучасні знання з цієї проблеми. Медицина вимагає безперервного процесу навчання. Дана форма післядипломної освіти є однією з провідних. Ми приїжджаємо до вас і привозимо нові знання, які ви зможете застосовувати в своїй роботі», - зазначила Марина Долженко.

Під час заходу спеціалісти НМАПО імені П.Л. Шупика на чолі з завідувачем кафедри кардіології провели конференцію з майстер-класами для присутніх, які вимагали від учасників не лише сприйняття інформації на слух, а й демонстрації власних знань.

Тематика Клубу переважно стосувалася міжнародних рекомендацій з артеріальної гіпертензії, бронхіальної астми, ХОЗЛ та профілактики інсульту.

Організатори Клубу відзначають важливість цього сучасного короткотривалого виду безперервної медичної освіти. За їхніми словами, такий метод з метою підвищення фахової кваліфікації лікарів різних спеціальностей сприяє в подальшому покращенню лікувально-діагностичного процесу в закладах охорони здоров’я.

Під час кожного з майстер-класів розбиралися клінічні випадки. Учасники заходу мали можливість задавати питання та дискутувати. Партнери Клубу сімейного лікаря провели розіграш призів, які отримали лікарі, що правильно відповідали на питання.