На Прикарпатті розпочали формування басейнової ради Дністра


Сьогодні, 15 листопада в Івано-Франківську розпочалися установчі збори щодо формування басейнової ради Дністра.

Участь в установчих зборах взяли заступник міністра екології та природних ресурсів України Микола Кузьо, заступник Голови Держводагентства України Павло Гвозденко, начальник Дністровського БУВР Роман Михайлюк та представник Дністровського басейнового комітету з республіки Молдова Дмитро Прока.

Як зауважив начальник Дністровського БУВР Роман Михайлюк, створення басейнової ради сприятиме забезпеченню інтегрованого управління водними ресурсами у межах території річкового басейну, співпраці центральних та місцевих органів влади, підприємств, установ, організацій у досягненні доброго хімічного та екологічного стану вод.

У свою чергу заступник голови Держводагентства України Павло Гвозденко наголосив, що це найбільш чисельна басейнова рада в Україні.

"Це велика честь бути членами басейнової ради і приймати рішення, які будуть визначати майбутнє Дністра",- наголосив посадовець.

Після вступних виступів члени басейнової ради перейдуть до розгляду проекту Положення про басейнову раду Дністра, як основного документу за яким працюватиме рада протягом наступних п'яти років. Також сьогодні мають обрати голову і заступника ради.