На Прикарпатті розпочали збір врожаю яблук


Осінь – відповідальна пора для працівників одного з найбільших селянських господарств Коломийського району. Тоді в ПП «Степан Мельничук», що у селі Турка, починають рахувати яблука.

Щоправда, вже зараз, лише даючи старт збору врожаю, керівник господарства знає: соковитої корисної продукції цього року буде зібрано значно менше, ніж зазвичай. Адже більшу частину того, що селяни планували покласти до комори, пошкодив град. «Багато плодів будуть некондиційні‚ – зазначає керівник господарства Мирослав Червінський. – Доведеться здавати їх на переробне підприємство в Підгайчики».

Іншу частину врожаю реалізують на ринках.

«За дві дні зібрали в середньому 50 тонн яблук, - розповів агроном господарства Ярослав Голембійовський. – Цього, звичайно мало».

Від нього також дізнаємося, що окрім яблук, у саду, який займає 180 гектарів площі, вирощують ще й груші, сливи, черешні та лохину. Щоб утримувати сад у належному стані, потрібно докласти чимало зусиль. У цьому переконалися й представники обласних ЗМІ, відвідавши господарство у вихідний день.  

До слова, кожен бажаючий у саду ПП «Степан Мельничук» може заготувати яблука для власних потреб, долучившись при цьому до загального збору врожаю. Адже тут нині є потреба у працівниках.