На Прикарпатті розпочався призов на строкову військову службу


З 1 жовтня поточного року розпочали роботу міські (районні) та обласна призовні комісії з метою якісного відбору та відправки призовників на строкову військову службу.

Зі збірного пункту обласного військового комісаріату до Збройних Сил та інших військових формувань України восени буде відправлено 294 призовника. Ця цифра менша, ніж за аналогічний період минулого року. Це пов’язано із тим, що Збройні Сили України поступово переходять на комплектування військовослужбовцями-контрактниками.

9 жовтня 2013 року, в урочистій обстановці, представники органів влади, ветеранів війни і військової служби, громадських організацій, духовенства, членів родин майбутніх захисників Вітчизни, проведуть перші команди молодих солдат в кількості 40 осіб до своїх військових частин.

 Служити їм випало в Закарпатській, Львівській, Миколаївській області та АР Крим. Загалом під час осіннього призову юнаки з Прикарпаття поповнять військові частини на території 10 областей України.

Мета заходу – не лише відродити славетні героїчні традиції минулого, а й  показати, розповісти і донести до присутніх, яке воно, українське військо, сьогодні та висловити напутнє батьківське слово.

На обласному збірному пункті створені всі належні умови для роботи фахівців військово-лікарської комісії, а також представників військових частин і адміністрації обласного збірного пункту.

 Довідково

Загалом, восени 2013 року планується призвати з території області 294 призовника, із них: до Збройних Сил України — 130 осіб, Внутрішніх військ МВС України - 134 особи, Державної спеціальної служби транспорту – 30 осіб.