На Прикарпатті секретаря суду "врятував" від покарання 11 п’яних водіїв


Днями Івано-Франківський міський суд виніс вирок секретарю Тисменицького районного суду Ігорю Гаталевичу, через дії якого суд змушений був закрити 11 справ щодо водіїв, затриманих у стані сп’яніння за кермом.

Ігор Гаталевич працював на посаді секретаря Тисменицького районного суду з квітня 2017 року, пише КУРС.

За цей час, як встановило слідство, секретар суду допоміг уникнути покарання за п’яну їзду щонайменше 11 водіям.

У матеріалах справи йдеться, що секретар суду Гаталевич з 6 лютого 2018 року по 12 березня 2018 року 11 разів умисно вчасно не вносив до автоматизованої системи документообігу Тисменицького районного суду відомості про надходження матеріалів адміністративних справ щодо водіїв про вчинення ними правопорушеннь, передбачених ч. 1 ст. 130 КУпАП (Керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння).

Дії секретаря суду призвели до того, що судді Тисменицького районного суду після виявлення даних фактів винесли поставнови про закриття проваджень у цих справах у зв'язку із закінченням строку накладення адміністративного стягнення.

У суді обвинувачений Ігор Гаталевич визнав свою вину. У скоєному розкаявся, просив суворо не карати.

Суд зазначив, що дії Гаталевича підривають довіру суспільства до судової влади. А наслідком його дій стало стало уникнення одинадцяти осіб адміністративної відповідальності, яка передбачена у ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення

Суд визнав Ігоря Гаталевича винним у незаконному втручанні в роботу автоматизованих систем в органах системи правосуддя та призначив 2 роки обмеження волі з позбавленням права обіймати посади в органах судової влади та займатись діяльністю, пов'язаною з використанням автоматизованих систем документообігу, на строк 2 роки.